Kultur

Gottsunda Kulturhus


Gottsunda Kulturhus består av flera olika verksamheter som har sin bas i Gottsunda och samordnas av verksamhetsledare Mattias Rosendahl, Kulturförvaltningen, Uppsala kommun. Det är Gottsundabiblioteket, Gottsunda Dans & Teater, ateljéföreningen Konstjord, Föreningshuset Kontakten, Kulturpunkten och Gottsunda Marknad. Alla aktörer ligger under samma tak som övriga verksamheter i Gottsunda Centrum. I Gottsunda Kulturhus erbjuds du kulturaktiviteter, skapande, lugn och ro, utbildningar, föreställningar, konserter, utställningar, prova på men framför allt spännande möten i trevliga miljöer.

Kontaktuppgifter


Gottsunda Kulturhus
Verksamhetsledare: 
Mattias Rosendahl​​​​​​​
Telefon: 018-727 84 15
E-post: mattias.rosendahl@uppsala.se

Kulturpunkten Live!


Vi livesände musik från Kulturpunkten under våren.
För att lyssna i efterhand, 
​​​​​​​kika in här.


Mattorget i Gottsunda Centrum

Oavsett vad du är sugen på för dagen behöver du inte se längre än till Gottsunda Centrum. Här hittar du det perfekta lunch-alternativet som gör att du orkar hela arbetsdagen. När du är klar för dagen kan du inhandla allt du behöver för att laga en fin fredagsmiddag eller inleda ett storkok till familjens matlådor.

Bota sötsuget

Sötsuget kan slå till när som helst under dagen. Oavsett om det är innan, under eller efter maten finns det något för alla i Gottsunda Centrum. Den kända ”Linnébullen”, en stor och ljuvligt god kanelbulle, hittar du hos Triller Mat & Bröd som säljer mängder av kreationer i sitt konditori. Eller varför inte ett härligt baklavabageri? Godsakerna från Al Demashqi Sweets kommer att sätt av ett fyrverkeri av smaker i din gom. Spendera fikastunden på plats eller köp med dig något gott hem för att avnjuta framför teven.

För dig som har ont om tid

Om du vill ha något snabbt är det bara att springa in på klassiska Subway, Frasses eller Ken’s.
För dig som hellre vill ha mat med smaker från Asien finns det smakstarka Hinode Sushi, Mandarin Garden och Indian Khusboo. Är du mer sugen på husman,sallad eller en soppa så titta in hos Triller och Feskarn. Fredagspåsen hämtar du snabbt hos Feskarns och dryck finns alldeles intill.