Utställningar

Utställningar 2020


Under våren 2020 har vi ett fint urval av såväl etablerade som mindre etablerade konstnärer. 

Ulf Åström

15/4-3/5 "Gottsunda i tusch" 
Ulf Åström visar bilder av hus och miljöer i Gottsunda Centrum och kvarteren runtomkring. Snabba skisser med tusch och penna, pensel och vatten.

På grund av rådande omständigheter ställdes Ulfs vernissage in och lokalen där bilderna hänger är inte öppen för allmänheten. Men vi visar bilderna här istället. Se video nedan.

Liselott Evasdotter

11/1-31/1 "Och vad ska jag göra med den här?" i Kulturpunkten

Liselott Evasdotter delar med sig av sina personliga och samtidigt allmänmänskliga tankar och känslor i form av kärnfullt tecknade figurer. Via några få streck förmedlas både glada och sorgsna känslor och funderingar. Det finns något för alla att känna igen sig i. Vilken blir din favorit?

Liselott Evasdotter

Wik Folkhögskola -
eleverna vid Konstnärligt fördjupningsår

30/1-6/2 "Mellan dimensioner" i Gottsunda Marknad
Eva
Maggan

Hanna Beling - "Anna Tora Elsa"

1/2-8/3
Efter att ha arbetat med förstoring av två däggdjur och en barnskulptur har Hanna fortsatt att experimentera med skalan och maximera skulpturerna.
 
Denna gång har Hanna förstorat modellen än mer och förstorat bara ansiktet. Vad sker med ett ansikte då man överdriver skalan maximalt?

Huvudet är förstorat upp till 150 x 90 cm och gjutet i vaxfärgad silikon, där ljuset tycks komma inifrån. Kommer skulpturen nu att uppta mer plats, inte bara rent fysiskt utan även mentalt i rummet?
 
Hannas idé är nu att visa skulpturen på en oväntad plats i en Galleria i
Gottsunda centrum där Kulturpunkten är beläget. "Det blir en oväntad
överraskning för de boende i Gottsunda utanför Uppsala" säger Hanna.

Sam Osanloo - Invocation

13/3-26/3
Sam Osanloo är musiker och konstnär som jobbar på konstbruket. Han gör egen musik, främst Metal, och har gjort en egen platta The Rotten Galaxy under namnet Corrosion. Bilderna reflekterar Sams musik.
Sam kommer till Kulturpunkten den 13/3 och har vernissage med livemusik.Temat för såväl utställningen som konserten är "Hårdrock".
Utställningen hänger sedan till den 26/3.