Utställningar

Utställningar 2021


Under året har vi av förklarliga skäl inte haft några utställningar då Kulturhuset var stängt pga pandemin.
Nu hoppas vi att kunna fylla hösten med spännande nedslag och konst från här och där.

HÖSTEN 2021

​​​​​​​Olle Christoffersson

2/10 - 23/10 "Konstnären från Finnmarken"
Skogen, bergen, sjöarna de små gårdarna och de ödsliga myrarna i Västerdalarnas finnmark är motiv som återkommer genom uppsalakonstnären Olle Christofferssons långa konstnärskap.

Mer information och hemsida hittar du här.

VÅR 2021

Affischutställning - GatansRum

8/3 - 31/3 "Fyra Kvinnliga konstnärer"
Elisabeth Catlett, Moa Hoff, Jessica Hallbäck och Linea Iversen Bryant.


Utställningar 2020


Under 2020 hade vi ett fint urval av såväl etablerade som mindre etablerade konstnärer. 

Konstjord

13/11 - 27/11 "Konstjord 2020"
Bodil Gellermark, Gijs Weijer, Anette Wixner, AnnaKarin Svensson, Shaheena Akhlaque och Linda Long Lidman. Digital vernissage 13/11 kl.15-17 från Kulturpunkten som kan ses på Gottsunda Kulturhus Facebooksida. Utställningen hänger fram till den 27/11.
Kulturpunkten har öppet 10-18, mån-fre.

Gottsunda Konstgille

7/11-22/11 Gottsunda Konstgilles Höstsalong
Marknaden kl.14-18 mån-fre, 12-16 lör-sön

Konstutställningen, Höstsalongen 2020, är coronasäker kultur. Det är ett möte mellan konstnären och betraktaren via konstverk. Vid vår Höstsalong i år hänger konstnären själva sina verk och ställer ut sina skulpturer. Betraktaren uppmanas komma ensam eller i sällskap av nära vänner. Konst är säker kultur när vi håller avstånd.

AMARA POR DIOS

Amara Munoz
4/9-31/10 

Graffiti har inget manifest. Det är alltså en postmodern och öppen konstscen där de tidiga, mycket unga, New York pionjärerna blev förebilder för 100 000-tals utövare världen runt. En av de grundläggande oskrivna reglerna blev att aldrig någonsin härma någon eller kopiera andras uttryck. Var individuell och gräv där du står, helt enkelt. Få graffitimålare och gatukonstnärer lyckas med den bedriften. Tongivande graffitimålare i Europa och Sverige nöjer sig med att skriva sitt namn och måla en Walt Disney figur. Rätt tamt. Visst vågar vi påstå, efter 50 år av graffiti, att sprayburken som teknik och gatan som scen, är viktiga ingredienser inom denna genre? Där hittar vi Amara. Hon är en av de få i Sverige som är genuin i sitt uttryck Hon är dessutom autodidakt men lever sedan många år tillbaka som heltidsarbetande konstnär. I Uppsala har hon deltagit som konstnärlig ledare under Gottsunda Hip Hop Festival 2018 och hon har gjort en stor graffitigestaltning i Luthagen 2019. Nu ska det bli spännande att se vad hon ställer ut på Kulturpunkten under årets Festival.
4/9 13.30 Föredrag med Amara på Kulturpunkten
4/9 17.00- 19.00 Vernissage på utställningen

Ingvar Staffans

9/5-29/5 INSTÄLLT PGA COVID 19

Ulf Åström

15/4-3/5 "Gottsunda i tusch" 
Ulf Åström visar bilder av hus och miljöer i Gottsunda Centrum och kvarteren runtomkring. Snabba skisser med tusch och penna, pensel och vatten.

På grund av rådande omständigheter ställdes Ulfs vernissage in och lokalen där bilderna hänger är inte öppen för allmänheten. Men vi visar bilderna här istället. Se video nedan.

Sam Osanloo - Invocation

13/3-26/3
Sam Osanloo är musiker och konstnär som jobbar på konstbruket. Han gör egen musik, främst Metal, och har gjort en egen platta The Rotten Galaxy under namnet Corrosion. Bilderna reflekterar Sams musik.
Sam kommer till Kulturpunkten den 13/3 och har vernissage med livemusik.Temat för såväl utställningen som konserten är "Hårdrock".
Utställningen hänger sedan till den 26/3.

Hanna Beling - "Anna Tora Elsa"

1/2-8/3
Efter att ha arbetat med förstoring av två däggdjur och en barnskulptur har Hanna fortsatt att experimentera med skalan och maximera skulpturerna.
 
Denna gång har Hanna förstorat modellen än mer och förstorat bara ansiktet. Vad sker med ett ansikte då man överdriver skalan maximalt?

Huvudet är förstorat upp till 150 x 90 cm och gjutet i vaxfärgad silikon, där ljuset tycks komma inifrån. Kommer skulpturen nu att uppta mer plats, inte bara rent fysiskt utan även mentalt i rummet?
 
Hannas idé är nu att visa skulpturen på en oväntad plats i en Galleria i
Gottsunda centrum där Kulturpunkten är beläget. "Det blir en oväntad
överraskning för de boende i Gottsunda utanför Uppsala" säger Hanna.

Wik Folkhögskola -
eleverna vid Konstnärligt fördjupningsår

30/1-6/2 "Mellan dimensioner" i Gottsunda Marknad
Eva
Maggan

Liselott Evasdotter

11/1-31/1 "Och vad ska jag göra med den här?" i Kulturpunkten

Liselott Evasdotter delar med sig av sina personliga och samtidigt allmänmänskliga tankar och känslor i form av kärnfullt tecknade figurer. Via några få streck förmedlas både glada och sorgsna känslor och funderingar. Det finns något för alla att känna igen sig i. Vilken blir din favorit?

Liselott Evasdotter