GOTTSUNDA HIP HOP

MUSIK
GOTTSUNDA HIP HOP

LINDA PIRA 

Det tog sin tid. Och många hade väntat så. Men till slut, sent 2019, dök debutalbumet från Linda Pira upp. Inte vilket debutalbum som helst heller. Legendarisk, som skivan heter, visade sig vara karaktärsstark, självständig, oängslig, befriande oborstad. 
Det var sent 2012 i princip alla blev varse om Linda Pira då hon gästade på Stor-hiten Rom & kush. 2013–2014 växte surret kring hiphipmatriarken från Hässelby i och med egna singlar som Bang bang/Bäng bäng och Shu katt/Överlever allt, samt den där monumentala remixversionen av Knäpper mina fingrar som med viss hjälp av dess gästuppbåd (Cleo, Kumba, Joy, Sep, Rawda, Vanessa Falk, Julia Spada och Rosh) utvecklades till ett smärre feminism-anthem och en svensk klassiker.
Framgångsstimmet minskade knappast av vinster på såväl Grammis (Årets nykomling) som P3 Guld (Årets låt samt Årets hiphop/soul).

Linda Pira spelar kl.22:00 på fredag den 4/9

IMENELLA

Imen Kalsan Mohamed, känd som Imenella, född 1988 i Somalia, är en svensk rappare, dansare och koreograf.
Imenella slog igenom 2018 med låtarna Moves, Chagga och Fråga om mig. Hennes framträdande på P3 Guld 2019 var mäktigt på ett sätt vi sällan får uppleva i svensk TV och samma år gjorde hon med en danseuforisk föreställning succé på Lollapalooza samt uppträdde på Way Out West som en del av hiphopfesten 100 Live. Imenella Mohamed föddes 1988 i Somalia och flyttade till Sverige som sexåring. 2012 startade hon den feministiska dansgruppen Unruly. Hela sitt vuxna liv har hon arbetat professionellt som dansare, danslärare och koreograf. "Jag lägger ribban för mig själv väldigt högt, jag vill aldrig bli bekväm. Det kommer från dansen. När det är för lätt, då ska jag göra något annat. Jag vill att det ska vara svårt hela tiden, jag vill aldrig känna att jag är klar”, sa hon till GP 2018.
 
Under 2020 är Imenella aktuell med ny musik, bland annat Petter-samarbetet "Ögonblick" och dansanta "Call me up" (med Naod).

Imenella spelar kl. 22.00 på lördag den 5/9
MANDY RICH 

Mandy Rich är Sveriges första transsexuella rapperska och har synts till runtom i landet på flertalet festivaler och klubbar. Hennes starka texter om allas lika värde har satt prägel för hennes musik och hennes poppiga sound har lyft publiken och medias blickar. Hon utmanar den stereotypa hiphop-scenen!

Mandy spelar kl.17:00 på lördag 5/9
MOKKE
Mokke är en artist av den hårdare kalibern, hans texter väcker kärleken och hatet ni hittar i förorten, hans verklighet helt enkelt.

Mokke spelar kl.20.00 på lördagen den 5/9
EFFE
Det som kännetecknar den här 17-årige artisten är hans lekfullhet med sina rim och punchlines, samt hans gedigna erfarenhet i så unga år.

Effe spelar kl.19.00 på fredagen den 4/9
BIGGS
Biggs gör musik som målar upp en bild och skildrar miljöer och verkligheter han varit med om under sin uppväxt. Med dessa erfarenheter berättar han en story som kan vara energisk och glad, såväl som mörk och tankeväckande.
Biggs drar inspirationer från filmer och TV i hur han blandar det visuella med det soniska och gör det till en del av låtens meddelande. Efter att ha bott en tid i Chicago i USA drar Biggs även influenser från amerikansk musik och främst Chicagos rap-scen. En blandning av gaturap, klubbmusik och alternativ hiphop.

Biggs spelar kl.21.00 på fredagen den 4/9