Frasses

Kontakt-
information

Telefon: 018-41 08 002
Adress: Valthornsvägen 7, Mattorget
Kontaktperson: Sherzad Saleh
Våra öppettider:
Alla dagar 10-20

Nu hittar du en riktig norrlänsk hamburerkedja i Gottsunda Centrum , Frasses.


Visste du att Frasses
  • Är en norrländsk hamburgerkedja
  • Var först med att servera Skrovmålet
  • Är unika med sina stripskryddor
  • Har miljövänligt papper i alla våra pappersprodukter
Den norrländska kedjan
Vi är stolta över att komma från norrland och berättar gärna om våra norrländska rötter. Att det dessutom finns så många härliga norrländska råvaror och smaker att jobba med tycker vi är än bättre. Du kanske har provat vår krämiga mjukglass med härligt god hjortronsylt eller varför inte vår exklusiva nyhet Skrov Royal med Västerbottensost?
Att ta vara på den norrländska känslan och harmonin är en självklarhet för oss och något vi hela tiden vill lägga stor vikt vid.


  • 600x450-skrovmal
  • 1200x900_barnox
  • 1200x900-halloumi1-800x600
  • 1200x900_crispyveggie
  • gottsunda_centrum_46_foto_johan_alp
  • gottsunda_centrum_mattorget_2_foto_johan_alp
Året var 1975. Fyra entreprenörer som alla drev varsin snabbmatsrestaurang träffades i norra Sverige. För att göra en lång historia ganska kort bestämde sig dessa herrar för att samarbeta och konceptet Frasses skapades. Platsen var Luleå och detta skedde för ca 40 år sedan. Vad de inte visste då var att de skapade något som på sikt skulle komma att bli ett mycket starkt och populärt hamburgerkoncept.
På den tiden var korven populär på marknaden och självklart var parisaren en storsäljare. Men utvecklingen gick snabbt framåt och några år senare lanserades Skrovmålet. En hamburgermeny som fortfarande är mångas stora favorit och en riktig klassiker hos oss!
Som de flesta redan vet inspirerades grundarna mycket av serien Karl-Alfred och kedjans namn kommer från den store hamburgerätaren Frasse i serien.
Frasses är idag ett välmående koncept med 40 restauranger runtom i Sverige. Från Kiruna i norr till Kalmar i söder. Ambitionen är såklart att växa och bli ännu fler restauranger.